U trendu

Gut i Stanisavljević: Duško Gojković je legenda džeza i otišao je u jaž legendu

BEOGRAD – Duško Gojković je legenda džeza i otišao je u jaž legendu, saglasni su sagovornici Tanjuga džez trubač Stjepko Gut i Dragoslav Fredi Stanisavljević, izvršni direktor Muzičke produkcije RTS povodom smrti džez trubača, aranžera i dirigenta Duška Gojkovića.

Gojković je preminuo je u 92. godini sinoć u Minhenu, u kome je živeo.

Džez trubač, aranžer i kompozitor Stjepko Gut kaže za Tanjug da je Gojković otišao u jaž legendu.

„Duško mi je svojim životom i primerom pokazao da moji dečački snovi ne moraju i da ostanu samo snovi, jer je on svojom karijerom otvorio vrata ne samo meni. Bio je džez legenda. Naše prijateljstvo i saradnja trajali su preko 50 godina. Duško nastavlja da živi kroz svoju muziku i kroz uticaje na brojne generacije muzičara, kroz mene sasvim sigurno“ rekao je Stjepko Gut.

Dragoslav Fredi Stanisavljević, džez trubač, izvršni direktor Muzičke produkcije RTS-a kaže da je Duško Gojković jedan od najznačajnijih džez muzičara 20 veka.

„Njegov zvuk trube, kompozicije, aranžmani, rad sa ansamblima i Big Bendom Radio televizije Srbije, obeležili su svih 75 godina našeg orkestra. Lično prijateljstvo, sticanje znanja i privilegija zajedničkog muziciranja deo su mog muzičkog bića, zauvek. Duško Gojković, legenda džeza, otišao je u jaž legendu“ kazao je Stanisavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.