U trendu

Haris Pašović režira Gospođicu Juliju u Madlenijanumu

BEOGRAD – Premijera predstave „Gospođica Julija“ u režiji Harisa Pašovića biće održana 29. oktobra na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenijanum, saopštila je danas ta kuća.

„Remek delo Augusta Strindberga ‘Gospođica Julija’ izabrano je za repertoar našeg teatra zbog svoje vanvremenosti i sa naročitim očekivanjima od adaptacije i viđenja ovog velikog autora-reditelja“, saopštio je Madlenijanum.

Kako se navodi, počele su čitajuće probe predstave, kojom Pašović posle 30 godina režira u Beogradu, i za koju je odabrao slovenačku glumicu Saru Dirnbek da tumači naslovnu ulogu.

Iz Madlenijanuma predstavu najavljuju kao „savremenu aktuelnu ljubavnu priču, o rascepu u kojem se nalazi glavna junakinja, ali i ostali likovi“.

U predstavi igraju Strahinja Blažić, Mina Pavlica, Katarina Bradonjić, Ksenija Repić, Sofija Kovačević, Nikola Knežević, Jovan Veljković i Filip Stankovski.

Scenograf „Gospođice Julije“ je Aleksandar Denić, kostimografkinje Irma Saje i Vanja Ciraj DŽudža, kompozitor Marko Grubić, koreograf Igor Pastor, dramaturg Jelena Paligorić Sinkević i lektor Ljiljana Mrkić Popović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.