U trendu

Harmonikaš Petar Marić održao dva koncerta u Dubaiju

DUBAI – Maestro Petar Marić, osmostruki svetski šampion elektronske harmonike, održao je dva koncerta na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, saopštili su danas srpski organizatori.

Marić je na „Jalasat nights“ festivalu nastupio pred nekoliko hiljada posetilaca, a nakon toga i u bašti Paviljona Srbije, gde je publika u jednom trenutku zaigrala i kolo.

„Paviljoni Srbija nas vodi u neki drugi univerzum – u futurizam, ali me jako raduje što ovde vidim i najlepše primere srpske narodne nošnje, koja se sacršeno ukolpila u moderan ambijent. Ljudi sa velikom pažnjom reaguju na našu muziku, jer ona ima različite melose i svako može da nađe nešto što mu se dopada“, rekao je Marić.

Podelivši svoje utiske sa koncerta dodao da se raduje što je predstavio harmoniku se da sam harmoniku u jednom potpuno drugačijem svetlu.

„Tradicionalni instrument kao što je harmonika, lepo je dočekan među globalnom publikom, ali moje najveće dostignuće je ipak što sam ih naučio da igraju kolo. Nakon ovakvih nastupa uvek se ponosim što sam Srbin“ kazao je Marić posle nastupa.

Petar se sa harmonikom prvi put susreo sa pet godina, kada je, kako kaže, harmonika izabrala njega.

On ima samo 31 godinu, njegova muzika se izvodi širom sveta, a najveću popularnost dosegao je u Kini.

Prvi je srpsku harmoniku uveo u Kenedi centar, u Vašingtonu, nastupivši pred Selin Dion.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.