U trendu

„Hod sa vodom“ predstavnik Srbije na Bijenalu u Veneciji

BEOGRAD – Projekat „Hod sa vodom“ umetnika Vladimira Nikolića i kustoskinje Biljane Ćirić, predstavljaće Srbiju na 59. Međunarodnoj izložbi umetnosti Bijenala u Veneciji, koja će biti održana od 23. aprila do 27. novembra sledeće godine.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva kulture i informisanja, imenovani komesar i Stručni savet za pripremu nastupa Srbije na ovoj značajnoj manifestaciji „doneli su odluku jednoglasno, uzimajući u obzir kriterijume za vrednovanje pristiglih predloga projekata predviđenih tekstom konkursa“.

Prema mišljenju komisije, predloženi projekat Vladimira Nikolića i Biljane Ćirić je na najbolji mogući način ispunio sve propozicije propisane tekstom konkursa, „od umetničkog kvaliteta, inovativnosti, jasne konceptualizacije i korespondiranja sa centralnom temom manifestacije, preko ubedljivog predloga postavke, tehničke i finansijske izvodljivosti, do reprezentatvnih i uglednih profesionalnih biografijia umetnika i kustoskinje, kod nas i u svetu“.

Po rečima komisije, to je ono što će „značajno doprineti uspostavljanju i unapređenju međunarodne saradnje, ali i afirmaciji savremene umetničke scene Srbije u globalnim okvirima“.

Imenovana komesarka, direktorka Muzeja savremene umetnosti Beograd Marijana Kolarić, i Stručni savet koji čine dr Jerko Denegri, dr Ivan Grubanov, dr Jasmina Čubrilo, dr Ana Ereš i dr Sarita Vujković pregledali su ukupno 35 predloga, od čega je osam kandidata ušlo u uži izbor.

Nakon toga, kandidati su imali priliku da dodatno obrazlože svoje projekte tokom dvadesetominutnog onlajn predstavljanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar