U trendu

Holandska zvezda Aneke van Giersbergen 9. novembra u BG

BEOGRAD – Holandska pevačica i autorka Aneke Van Giersbergen, poznata iz metal grupe “The Gathering”, održaće prvi put samostalan koncert 9. novembra u velikoj sali Doma Omladine Beograd.

Gostovanje inostrane muzičarke biće realizovano u organizaciji agencija “MM Concerts”, “Serbian Hellbangers” i “Kosmonaut Booking”.

Ovo će biti njen prvi nastup u Srbiji i tom prilikom predstaviće pesme iz svoje bogate diskografije u akustičnom maniru.

Muzička umetnica Anneke je muzičku karijeru započela 1994. u legendarnom gotic dum metal bendu “The Gathering” i godinu dana kasnije objavili su veoma značajan uticajni album „Mandylion“ koji je postao inspiracija mnogim drugim bendovima na sceni – “Therion”, “Nightwish” (više puta gostovali na Exitu i u Beogradu), “Lacuna Coil”, “Within Temptation”.

Međutim, Aneke i momci iz benda “The Gathering” želeli su dalje da eksperimentišu sa zvukom i do 2006. godine snimili niz uspešnih albuma, vešto šetajući kroz žanrove čiji su put sami definisali kao „trip-rock“.

Nakon 13 godina sa The Gathering, Anneke je 2007. započela svoju solo karijeru.
Već od prvog narednog projekta “Agua De Annique” pokazala je da njena kreativnost nema granica.

Pevala je i u bendovima – “Anathema” (gostovali su u Domu omladine Beograda 2017), “Ayreon”, “Amorphis”, “Moonspell”, “Within Temptation”.

Aktuelni album holandske metal muzičarke – „The Darkest Skies Are The Brightest” postigao je veliki uspeh među fanovima i kritičarima, a intiman zvuk ploče biće adekvatno predstavljen na ovoj turneji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.