U trendu

Hristina Popović otvorila 16. Kids fest u Kombank Dvorani

BEOGRAD – Glumica Hristina Popović otvorila je u sredu 16. izdanje filmskog festivala za decu “Kids fest” u bioskopu Kombank Dvorana, kada je održana i premijera filma “Stela” Stojana Vujičića, u kome ona igra glavnu ulogu.

Popularna glumica na otvaranju smotre istakla je da je u ovom neobičnom periodu kroz koji svi prolazimo, važno da damo odgovor na pitanje: Zašto dolazimo u bioskop?

Onda je šarmantno i sama dala odgovor: „Jer volimo taj osećaj neizvesnosti kada čekamo da film počne i odvede nas u neki magični svet. Zato što nam bioskopska sala pruža utočište i uvek će biti mesto gde smo prvi put došli sa mamom, bakom, drugaricom, drugom, simpatijom.
Volimo da se smejemo, jedemo kokice, gledamo naše omiljene junake, pa čak i da zažmurimo jako kad se upali prvi mrak pre početka filma, iako nikada ne bismo priznali da se plašimo mraka. Danas smo ovde da se setimo tog osećaja sreće i da narednih 12 dana, mi biramo da budemo srećni uz Kids fest”, nadahnto je zaključila zvezda serija “Komšije” i “Pet”.

Sada je aktuelna sa filmom “Stela” kao koprodukcija Makedonije, Srbije i Nemačke, gde tumači majku glavnog junaka sa raznim problemima.

Film je ispričan kroz težak i kompleksan odnos između 11-godišnjeg dečaka Nikole i njegove najbliže okoline, a jedino utočište mu je pas mezimac Stela.

Do 27. decembra na programu će biti prikazano ukupno 16 premijernih i repriznih naslova za decu i mlade, među kojima su i švedska, češka, francuska i američka filmska dela.

Osim filma „Stela“, na platnima bioskopa premijerno će se naći i animirani filmovi „Jakari i veličanstveno pero“ i „Fantastični povratak u OZ“, ali i reprize bioskopskih hitova „Mulan“, „Napred“, „Novi mutanti“, „Superjunak Samsam“ „Pinokio“, „Kućni patuljci: Operacija kolačići“
Filmovi koji će se naći i u redovnim bioskopima, ali i u Online bioskopu MOJ OFF su: „Simonov dar“, „Moja porodica i vuk“, „Gogo: baka đak prvak“, „Romin frizerski salon“ „Bezrepi Pele “ i „Pat i Mat: majstorske avanture“.

Pod sloganom “Filmski svet mašte”, kompletan program Kids fest-a će se održati u Cineplexx bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, u bioskopima Kombank Dvorana, Cine Grand, Fontana, Roda, Vilin Grad Niš i Tuckwood.

Takođe, program festivala ove godine je prvi put i u bioskopu “Abazija” na Paliću, Centru za kulturu Smederevo, i na starom mestu u Areni Cineplex u Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.