U trendu

„Internacionalni džez festival“ od 24. do 26. oktobra u KG

KRAGUJEVAC – Jubilarni, 20. „Internacionalni džez festival“ biće održan od 24. do 26. oktobra u Kragujevcu, a u ta tri dana festivala, na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra, nastupiće neki od najaktuelnijih muzičara evropske džez scene.
Kako su saopštili organizatori, festival će otvoriti jedan od najstarijih evropskih orkestara sa tradicijom dugom 70 godina, odnosno Big bend RTS, dok će pravi ekskluzivitet predstavljati nastup svetske muzičke senzacije i koncertne atrakcije „DžezRauš big benda“ iz Nemačke, koji prvi put dolaze u Srbiju.
Nastup te velike, popularne grupe, koja godišnje ima više od 120 koncerata širom sveta i svoj džez zvuk kombinuje sa tehno i haus muzikom, uz upečatljiv scenski nastup, biće prava „poslastica“ kojom se festival zatvara.
Takođe, na jubilarnom kragujevačkom džez festivalu, nastupiće i „Golden fang“ trio iz Austrije, u specifičnoj formaciji sa saksofonom, basom i bubnjevima, zatim duo „Kan i Džan“ iz Turske, koji nastupaju uz klavir i kontrabas, kao i bend „Jelou skvids“ iz Italije, koji predvodi jedan od najboljih džez gitarista te zemlje Frančesko Diodati.
Ukrajinski saksofonista Maks Kočetov nastupiće sa svojim „Maks Kočetov kvartetom“, dok će iz Srbije nastupiti bend „Trilsiking polimers“.
Svi koncerti glavnog programa ovogodišnjeg izdanja Festivala počinju u 20 sati na Velikoj sceni Knjaževsko – srpskog teatra u Kragujevcu.
Za 20 godina, na „Internacionalnom džez festivalu“ održano je više od 120 koncerata i nastupilo je više od 400 izvođača iz 40 zemalja sveta.

Festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Skupština grada Kragujevca, Gete institut, Italijanski kulturni centar i Austrijski kulturni forum.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.