U trendu

Irena Blagojević objavila novi album “Pero”

BEOGRAD – Džez muzičarka Irena Blagojević objavila je u ponedeljak svoj treći studijski album „Pero“, kada je istovremeno izašao i novi spot za pesmu “Bolujem ja”, saopštio je njen izdavač diskografska kuća i koncertna agencija Long Play iz Beograda.

Novih devet kompozicija predstavljaju nastavak njenog soul džez stila sa elementima pop muzike, što se moglo primetiti na njenim prethodnim albumima „Jutro bez ljubavi“ (2010) i „Blistavi grad“ (2016).

Spot “Bolujem ja” kantautorka Blagojević je snimila sa čuvenim gitaristom Dragoljubom Crnčevićem Crnketom i njegovim bluz bendom Point Blank.

„Uvek kada započinjem priču novog albuma iskomponujem nekoliko pesma, a onda mi se stvori celokupna ideja o albumu, u kom pravcu je razvijati, a to je obično proces od dve, tri godine”, otkriva muzičarka i dodaje: “Ovog puta odlučila sam da svaka pesma ispriča svoju priču, bez opterećenja stilom. Album ‘Pero’ je namenjen onima koji imaju sofisticiran muzički ukus, vole i slušaju muziku“.

Novi projekat pod etiketom promoterske kuće Long Play izašao je na YouTube kanalu, digitalnim platformama, a uskoro će biti dostupan i u fizičkom formatu na CD-u.

Blagojević je uz svoje autorske kompozicije prvi put obradila i nekoliko starih srpskih pesama, kao što je već promovisana u vidu singla i spota „Jutros mi je ruža procvetala“ kompozitora Petra Tanasijevića (1932-2016), u džez aranžmanu.

Singl „Imam jednu želju“ specifičan je zbog njene flaute i fank stila svirke, dok je za numeru „Bolujem ja“, drugi tradicional sa albuma, rešenje bilo – bluz.

“Pesma ‘Bolujem ja’ je svakako bluz narodne muzike, samo sam je harmonski malo modifikovala. Tako spontano mi je došla, kao retko koja pesma, i znala sam da mi za ovo treba bend koji isključivo svira bluz, a gde bih mogla naći bolju ekipu od Crnketa i Point Blanka”, otkriva džez dama.

Spot „Bolujem ja“ snimljen je po Ireninoj viziji i uz nekoliko sugestija njenog brata umetnika i vajara Predraga Blagojevića.

Na albumu „Pero“ Irena Blagojević je sarađivala sa profesionalcima i vrhunskim instrumentalistima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.