U trendu

Isidora Janković: Serija „Beležnica profesora Miškovića“ uvodi lik Nikole Tesle

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Isidora Janković koja je govorila o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije „Beležnica profesora Miškovića“:

Janković je rekla da igra mladu Dragicu koju Danica Radulović tumači u radnji smeštenoj u 2003. godini, odnosno da je sa Aleksandrom Radojičićem u ulozi mladih roditelja Boška (Momčilo Otašević), koji kasniej otkriva stvari koje su majka i otac krili od njega.

„Danica je tajanstvena osoba koja kao majka mora da se suočava sa svojim odlukama i tegobama koje donosi brak i odrastanje jedinca deteta. U drugoj sezoni postane malo žustrija, malo više uzima stvari u svoje ruke. U prvoj sezoni je bila pasivnija“, rekla je glumica.

Prema njenim rečima, gledaoce su seriji najviše privukli pitanja i zagonetke, istorijske događaje koji jesu delom fantazija i fikcija, a druga sezona je najzanimljivija po novom liku Nikole Tesle „koji je naš najmističniji istorijski lik“.

O reditelju Miroslavu Lekiću, Janković kaže da je „divan, fantastičan čovek“ i da joj je kao mladoj glumici velika čast raditi sa tako iskusnim čovekom, koji je na snimanju „znao šta hoće tačno, osetila se njegova energija i ljubav koju je uložio“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.