U trendu

Izlozba crteza Petra Sibinovica otvorena u Galeriji „Haos“

BEOGRAD – Serija crteža pod naslovom „Analiza“, čini postavku izložbe najskorijih radova Petra Sibinovića koja je večeras otvorena u galeriji „Haos“.

Sibinović za Tanjug kaže da publika ima prilike da vidi 25 odabranih crteža rađenih specijalnom tehnikom koja podrazumeva vodeni žig.

„Reč je o vrlo specifičnoj tehnici izrade crteža po kojoj je moj rad prepoznatljiv i nadam se da će se sve to dopasti publici“, rekao je Sibinović.

Sibinović spada u generaciju mlađih stvaralaca sa već zapaženim rezultatima i prisustvom kako na grupnim tako i na samostalnim izlaganjima.

Pored toga, učesnik je velikog broja radionica i umetničkih kolonija, autor je, koautor ili saradnik na brojnim projektima.

Vajar po obrazovanju, neprestano je ispitivao mogućnosti crteža, analizirao proces nastajanja i neretko davao prednost samoj akciji, principima spontaniteta i prirodnih dešavanja, u odnosu na ishod. Prirodni fenomeni su neodvojivi deo njegovog izraza.

On ih prati, zaustavlja, artikuliše i odabira fleksibilne, uzbudljive i sugestivne forme koje nam kroz svoje intervencije na papiru nudi kao svojevrsne mikrokosmose, segmente neke veće celine ili delove beskraja.

Ovi apstraktni crteži, bolje reći – radovi na papiru, rađeni kombinovanim tehnikama, predstavljaju i svojevrsni umetnikov eksperiment, neminovni spoj prirode, zapravo nauke i umetnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar