U trendu

Izložba Ev Morkret otvorena u Beogradu

Izložba fotografija francuske autorke Ev Morkret otvorena je večeras u beogradskoj galeriji Haos, a trajaće do 18. novembra.

Autorka izložbe pod naslovom „Binomi“ dobitnica je brojnih prestižnih evropskih i svetskih nagrada, a neobične fotografske radove koje će videti beogradska publika, uradila je u saradnji sa 18 savremenih umetnika iz Francuske, Belgije, Srbije, Crne Gore i Rusije.

„Radovi sa četiri ruke, susret savremenih umetnika koji koriste različite tehnike slikanja, crteže, kolaže, uz jedinstvenu podršku mojih fotografija aktova, često bez lica, fragmentiranih tela bez identiteta“, tako ovu izložbu opisuje Ev Morket.

Umetnici su na njenim fotografijama intervenisali na različite načine: kolažom, crtežom, akvarelom, a među njima su autori  poput  Dade Djurića, Vladimira Veličkovića, Mari Morel, Žan-Lika Parana, Ljube Ljubimove, Nemanje Mate Djordjevića, Tijane Kojić i mnogih drugih. 

Jedan od umetnika-saradnika bio je i Vladimir Veličković.Izložbu, koja za svoj moto ima misao Gustava Malera „Hraniti plamen a ne obožavati pepeo“, otvorio je direktor Francuskog instituta u Beogradu Žan-Batist Kizen. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar