U trendu

Izložba „Expected Arrival“ od večeras u Novom Sadu u Galeriji na Štrafti

NOVI SAD – Izložbeni projekat „Expected Arrival“ mlade umetnice Sare Masnikose biće otvoren večeras u Galeriji na Štrafti u Novom Sadu i trajaće do 15. marta.

Mlada umetnica predstaviće novosadskoj publici svoj rad koji analizira stanja nekoliko netipičnih individua u isto takvom okruženju, koje u potpunosti odgovara njihovim radnjama. Oni uživaju u svom stanju delikatne zamrznutosti, okruženje je apstrakno, ali i pročišćeno, u potpunosti prilagođeno njihovom čekanju. Oni svojim gestom najavljuju očekivani dolazak, dok čitava scena deluje kao priprema za ono što dolazi – očekivani gost.

Kreativni projekat “Expected Arrival” se posmatra kroz kontekst jedinstvene individue u vremenski nedefinisanom i neodređenom prostoru, ali u konkretnim situacijama.

Nalaze se u trenutku čekanja, i ljudi istovremeno ostaju bez sopstvenog skloništa i gube deo svoje intimnosti.

Autorka izložbe Sara Masnikosa (28) rođena je u Subotici, a osnovne studije slikarstva završila je 2020. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i Master studije slikarstva 2021. godine, takođe u istoj instituciji.

Redovno izlaže od 2015. godine, i do sada se publici predstavila na 11 samostalnih i mnogim kolektivnim postavkama.

Takođe je učesnica brojnih projekata, radionica i likovnih kolonija, dobitnica je godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti AU u Novom Sadu za najuspešniji rad iz umetničke discipline ”Slikanje” (2020).

Ona je laureat i nagrade Fondacije „Mali princ“ za vrhunske rezultate u oblasti umetnosti (2021), otkupnih nagrada 48. Palete mladih koju dodeljuje KC Vrbas i „Matiću u čast 2022.“ muzeja „Horreum Margi“ – Ravno iz Ćuprije. Član je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine od 2022. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.