U trendu

Izložba Feđe Kiseličkog u „O3ONE Art space“

BEOGRAD – Izložba fotografija „Pejzaži nemara“ Feđe Kiseličkog biće otvorena danas u 19 časova u prostoru „O3ONE Art space“ (Dobračina 59), kao deo manifestacije Beogradski mesec fotografije koja se održava u maju i junu na više lokacija u gradu.

Izložbu će trajato do 22. maja, svakog dana od 10 do 23 časa.

Feđa Kiselički je projekat fotografskog interesovanja za živi svet frižidera osmislio kao kritiku savremenog bahatog odnosa prema hrani. Fasciniran oblicima, bojama i svetlosnim efektima detalja golom oku nevidljivog stvaralaštva buđi, Feđa je makroobjektivom snimao mikrosvet nastao iz sopstvenog, ali i šireg ljudskog nemara, da bi potom snimke višestruko uvećavao, čemu svedoče izložene fotografije.

Njegov umetničko-fotografski potpis je jedinstven među čitavom plejadom umetnika i umetnica čije je stvaralaštvo nadahnula plesan, a među koje spadaju i nemački umetnički fotograf Klaus Pihler, čije mrtve prirode s buđavom hranom kritički podsećaju na činjenicu da danas blizu milijardu ljudi na planeti gladuje, ali i Elin Tomas, koja veze, hekla i šije verističke motive plesni.

Zaposlen je u Muzeju grada Novog Sada kao fotograf, a izlagao je na 11 samostalnih izložbi.

Autorka predgovora kataloga izložbe je Dr Ivana Prašić.

Festival se ove godine održava uz poštovanje svih mera Vlade Srbije i Kriznog Štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.