U trendu

IzloĹžba fotografija „Portreti Srbije…“ 22. marta u MSUV

NOVI SAD – IzloĹžba fotografija „Portreti Srbije: Nada za budućnost“ američkog autora Veslija Čanela, biće svečano otvorena 22. marta u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu, a trajaće do 3. aprila, najavili su organizatori.

Nova postavka je bila predstavljena u Etnografskom muzeju u Beogradu i Oficirskom domu u NiĹĄu tokom 2019. godine.

Projekat umetničke fotografije Amerikanca Veslija Čanela prikazuje Srbiju kroz slike i priče njenih ljudi na čak 116 fotografija gde su predstavljene osobe iz 29 gradova Srbije i dva grada dijaspore.

Izložba je rezultat dvogodišnjeg rada tokom kojeg je umetnik putovao Srbijom, fotografisao i razgovarao sa ljudima različitih interesovanja, zanimanja i godina.

Kroz tih 116 portreta lekara, vozača, pravnika, preduzetnika, umetnika, poljoprivrednika, lovaca, arhitekata, stomatologa, predavača, penzionera, Čanel prikazuje nade i očekivanja naroda Srbije za budućnost svoje zemlje.

Američki umetnik Vesli Čanel se bavi fotografijom skoro punih 20 godina.
Inspiraciju pronalazi u svom studiju u Atlanti i na udaljenim mestima ĹĄirom Evrope i Amerike.

Svojim fotografijama prikazuje svakodnevnu, prirodnu lepotu koja se nekada čini zapostavljenom u užurbanom životu današnjice.

Ostvario je velik broj individualnih, tradicionalnih i savremenih umetničkih radova koji proslavljaju lepotu ljudskog tela, gde su najpoznatiji – “Ljudsko platno” (Human Canvas), “Krug” (Circle) i “Kutija” (Box).

Radovi koje je ostvario u Srbiji su – Srbija, balkanska lepotica: iz perspektive jednog Amerikanca” i “Portreti Srbije: Nada za budućnost”.

Dobitnik je mnogih nagrada kao “Los Angeles International Photography Award” za spomenutu kolekciju fotografija “Human Canvas” i “Tokio International Foto Award” za “Circle”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.