U trendu

Izložba “Inter/Akcija“ od 5. avgusta u Galeriji Plus

BANJA LUKA – Izložba “Inter/Akcija“ studenata završnih godina Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda i Akademije umjetnosti iz Banja Luke biće otvorena 5. avgusta u Galriji Plus u Banja Luci u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i trajaće do 5. septembra, saopštili su danas organizatori postavke.

Ovom prilikom će svoje radove predstaviti Milica Abramović Sibinović, Kristina Cvetuljski, Filip Đukić, Darko Kačamaković i Konstantinos Patelis Milićević sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, kao i studenti Akademije umjetnosti Banja Luka Jelena Rakić, Glorija Tubak i Aleksandar Bajunović.

“Izložba je rezultat saradnje, dijaloga i razmene o idejama i pitanjima savremene umetnosti koji kontinuirano realizuju studentkinje i studenti Fakulteta likovnih umetnosti i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2016. godine. Dijaloška forma projekta se ove godine ostvaruje kao konverzacija kojoj se pridružuju koleginice i kolege sa Akademije umjetnosti u Banjaluci“, navode organizatori događaja.

U okviru postavke će biti održana i kustoska radionica sa ciljem da učesnicima donese nova znanja i iskustva kroz razvoj zajedničkog angažovanja mladih profesionalaca u svietu savremene umetnosti.

Mentorke projekta su dr Biljana Đurđevic i prof. dr Olivera Parlić sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, dr Ana Ereš sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i prof. dr Borjana Mrđa sa Akademije umjetnosti u Banja Luci, dok je koordinator viši kustos Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Mladen Banjac.

Kustoskinje projekta su studentkinje istorije umetnosti Jovana Trifuljesko i Anđela Dukić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.