U trendu

IzloĹžba knjiga

U okviru sada već tradicionalne manifestacije predstavljanja izdavačkih kuća koje nemaju svoje knjižare, u Biblioteci grada Beograda otvorena je nova prodajna izložba knjiga koje se mogu kupovati po veoma povoljnim cenama.

Izdanja i autori veoma su raznovrsni i gotovo je sigurno da svako može pronaći nešto po svom ukusu. Među autorima se nalaze i stari znanci beogradske čitalačke publike, Momo Kapor, Dobrica Ćosić, Matija Bećković, ali i predstavnici mlađe generacije predvođeni Isidorom Bjelicom i Nenadom Ćirićem.

Među izdanjima se nalazi i Kaporov kratki roman „Legenda o taboru“, koji će uskoro biti i ekranizovan. Pored toga, uskoro se očekuje i izdanje Besonovog rečnika, za čije ĹĄtampanje su otkupljena autorska prava.

Kao što je već napomenuto, cena knjiga spuštena je za čak 40 odsto, čime se prevara u popularnu, te je tako moguće pribaviti svoj primerak nekog od romana za ličnu biblioteku.

Od predstavljenih naslova valja spomenuti „Hobo“ i „Zen Serbijana“ dobitnika Ninove nagrade Zorana Ćirića, „Ljubav u Kairu“, „Ljubav u Tunisu“ i „Princeze di Montenegro“ kontroverzne Isidore Bjelice, kao i izdanje na koje su organizatori posebno ponosni – „Kukavica“ Matije Bećkovića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.