U trendu

Izložba “Kupine, noću” od danas u Domu omladine Beograda

BEOGRAD – Izložba “Kupine, noću” autorke Mie Ćuk biće otvorena danas i trajaće do 22. januara u Galeriji Doma omladine Beograda.

Novi projekat predstavja seriju video minijatura, sačinjenih od ostataka nikada snimljenog filma, odbačenih kadrova, zapisa i tekstova.

Video rad je smešten u prostor putovanja, sumnje i nedoumice, gde pojmovi dolaska i odlaska prelaze iz glagola kretanja u emotivne teritorije, prikazane kao fusnote bez označene celine, navode organizatori.

Kako navodi umetnica, ona uči novi jezik putujući u praznom vagonu: sintaksu truckanja, zastajanja, naglosti, štucanja, preskakivanja, lupanja, iluzije, promaje, tenzije i opuštanja, i ne usuđuje se da ustane sa sedišta.

“Umesto “šta želim da prikažem”, negde oko 20-og minuta, zapitaću se “šta pokušavam da sakrijem”, i ovo zaboraviti”, stoji u zvaničnom tekstu izložbe.

Mia Ćuk je umetnica koja stvara fotografije, tekstove i instalacije, interesuje se za fragmente, tragove i ostatke svakodnevnice koje sakuplja, dokumentuje i promišlja.

Često je prisutna na kolektivnim i samostalnim izložbama i uređuje publikacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.