U trendu

Izložba Lepa Srbija, lepa Kina u Domu Vojske Srbije

Izložba 70 fotografija pejsaža Srbije i Kine, pod nazivom „Lepa Srbija, lepa Kina“, organizovana povodom posete kineskog predsednika Srbiji Si Djinpinga, otvorena je danas u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang kazao je da su Srbija i Kina „kao rodjaci“ zbog velikog prijateljstva i partnerstva medju njima i dodao da izložba prikazujući pejsaže dve zemlje, omogućava da se dva naroda upoznaju.

„Sledeća izložba može da se zove: Lepi Srbi, lepi Kinezi“, našalio se Li Mančang.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije Saša Mirković kazao je da izložba svedoči o dubokom i tradicionalnom prijateljstvu Srbije i Kine.

„Saradnja Srbije i Kine je u poslednje tri godine dostigla izuzetno visok nivo… Danas se ponosimo izuzetno dinamičnom razmenom, posebno u oblasti kulture. Na izložbi kroz objektiv Kine i objektiv Srbije možemo videti predele koji krase dve zemlje“, kazao je Mirković.

Izložbu je organizovale Kancelarija za informisanje Državnog saveta Kine u saradnji sa Agencijom za fotografiju Kine, uz podršku ministarstava odbrane, i kulture i informisanja Srbije.

Predsednik Kine Si Djinping doputovaće danas popodne u trodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati s najvišim državnim zvaničnicima o strateškom partnerstvu i jačanju saradnje, posebno ekonomske, a očekuje se i potpisivanje niza medjudržavnih sporazuma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.