U trendu

Izložba „Lutalaštvo“ od 12. do 30. januara na Kolarcu

BEOGRAD – Izložba „Lutalaštvo“ Mirjane Bobe Stojadinović biće otvorena od utorka, 12. januara u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Zvaničnog otvaranja sa zvanicama neće biti, zbog pandemije kovida 19, ali će umetnica biti prisutna u galeriji tog dana od 14 do 17 časova.

“Lutalaštvo” predstavlja jednu iz serije radova posvećenih putovanju, koji ga analizira u ključu prevoznih sredstava kao što su brod, voz, automobil, autobus, avion, ali i kroz istorije putovanja, psihološkog značenja i ličnog doživljaja procesa putovanja.

Novi projekat umetnice predstavlja ambijentalnu postavku koja obuhvata autorske fotografije i zvukove zabeležene na ličnim putovanjima, kao i tekstove nastale tokom 2020. godine koji sadrže subjektivni narativ događaja.

Transport je mehanizam koji je omogućio gotovo sve što danas čini savremenu civilizaciju: od teške industrije do turizma, preko migracija, trgovine i kultivisanja.

Tu stranu putovanja poput mehanizma umetnica istražuje u svom radu o lutalaštvu, kroz subjektivni doživljaj putovanja.

Mirjana Boba Stojadinović je vizuelna umetnica, akademski obrazovana u Srbiji, Holandiji i Velikoj Britaniji, koja je od 1998. godine samostalno izlagala u zemlji i inostranstvu.

Takođe je učestvovala u mnogim grupnim izložbama kao umetnik, organizator ili kustos, a u centru njenih interesovanja su prostor i naracija, upotrebljavajući fotografiju, tekst, zvuk, svetlost i objekat.

Izložba će trajati do 30. januara, a zainteresovani posetioci je mogu videti radnim danima od 10 do 17 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.