U trendu

Izložba „Maradona“ 3. juna na Beogradskom mesecu fotografije

BEOGRAD – Izložba „Maradona“, posvećena slavnom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni, biće otvorena od 3. do 18. juna na Sava Promenadi u okviru petog izdanja Beogradskog meseca fotografije, saopšteno je iz agencije „KomunikArt“.

Ova postavka predstavlja ekskluzivni izbor fotografija iz arhiva argentinske novinske agencije “Télam“, srpske agencije „MN Preš“, kao i izbor radova iz arhive fotografa Dragane Udovičić i Aleksandra Dimitrijevića.

Realizaciju izložbe omogućili su pored navedenih agencija Ambasada Argentine u Srbiji i kompanija “Belgrade Water Front“.

Dijego Maradona (1960 – 2020) u životu je imao tri velike ljubavi: porodicu, fudbal i rodnu Argentinu.

Srbiju je zavoleo nakon samo dve posete, prva se dogodila u oktobru 1982. godine, kada je postigao čuveni gol na Marakani pred 95.000 gledalaca, a druga 2005. tokom snimanja poznatog Kusturičinog dokumentarca “Maradona by Kusturica“.

Uspeh ovog festivala, osnovanog 2016, zasnovan je na tri postulata: kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, galerijama, muzejima, ambasadama i kulturnim centrima u Beogradu i kontaktima sa međunarodnim manifestacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar