U trendu

Izložba o hrabrim ženama u doba pandemije u Novom Sadu

NOVI SAD – Izložba umetničkih fotografija 10 hrabrih žena iz cele Srbije u doba pandemije, pod nazivom „Kada je svet stao, one nisu“, autora Igora Mandića, biće zvanično otvorena danas u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu i trajaće do 13. juna, saopštili su organizatori projekta.

Nova postavka, rađena u saradnji sa Sandrom Mandić, posvećena je ženama iz mnogih sfera profesija i života, od medicinskih sestara i lekara, do nastavnica i prodavačica, koje su hrabro i nesebično istupile i konstantno bile u prvim redovima tokom pandemije izazvane virusom Kovid-19.

Na otvaranju ižložbe će biti prisutni – Aleksandra Miletić iz organizacije “UN Women“, Zorana Dimitrijević iz Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Srbije, Vladimir Marinković iz Francuskog instituta Srbije iz Novog Sada, kao i Biljana Stepanov i Tatjana Stojšić Petković, dve od deset žena čije su fotografije predstavljene na postavci.

Osnovna ideja projekta je da se na ovaj način simbolično, oda priznanje ženama različitih profesija koje su dale veliki doprinos što normalnijem funkcionisanju društva u ovim teškim vremenima.

Projekat je realizovan uz podršku Agencije „UN Women“, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Ministarstva za evropske integracije, Delegacije EU u Srbiji i Ambasade Republike Francuske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.