U trendu

Izložba „Poveži, obeleži“ od sutra u SULUV u Novom Sadu

NOVI SAD – Svečano otvaranje izložbe „Poveži, obeleži“ i ozvaničenje saradnje Austrijskog kulturnog foruma i Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ biće upriličeni sutra od 17 sati u Savezu udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) u Novom Sadu.

Učesnici projekta su Vladimir Frelih, Dragan Matić, Arjan Pregl, Danijel Babić, Selman Trtovac, Igor Friedrić Petković, Marjam Mohmadi, Samson Ogiamien, Arif Kryeziu, Maviead Al Karam, Zoe Guglielmi, dok je kustos-recenzent – Saša Janjić.

Izložba „Poveži, obeleži“ deo je aktuelnog programskog luka „Seobe“, jednog od osam programskih lukova, koji čine programski koncept “Evropske prestonice kulture 2022”.

Tim povodom prisutnima na izložbi i svečanom prijemu će se obratiti: Igor Friedrić Petković, jedan od autora izložbe, Adrien Feix – direktor Austijskog kulturnog foruma, kao i Nemanja Milenković, direktor Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Projektom „Poveži, obeleži“ (Link It, Mark It) pokrenut je specifičan proces međusobne povezanosti i integracije gostujućih i domaćih umetnika.

Fokus projekta je na umrežavanju, međunarodnoj saradnji i razmeni umetničkih ideja i iskustava koja se odnose na period 90-tih godina u kontekstu razvojnog puta autora.

Osnovna ideja projekta „Poveži, obeleži“ leži u umetničkom istraživanju prostornih, medijskih, društveno-političkih i socijalnih aspekata koji bi kasnije bili predstavljeni u umetničkom radu.

Projekat je započet još 2020. godine putem javnih diskusija umetnika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije i nastavlja se upravo njihovom zajedničkom izložbom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.