U trendu

IzloĹžba radova francuskog umetnika Klemon Bedela u Galeriji Hestia

BEOGRAD – Galerija i umetnička rezidencija Hestia predstavlja izloĹžbu radova francuskog umetnika Klemon Bedela (Clement Bedel), pod nazivom „Blistavo poput kraja sveta“, koja će biti postavljena u periodu od 17. decembra 2022. do 26. februara 2023. godine, najavili su organizatori.

IzloĹžbu „Blistvo poput kraja sveta“ čine slike, rađene u tehnici ulja na platnu, intenzivnog kolorita. Klemon Bedel kroz svoju umetnost podseća da živimo u nemogućoj sadašnjosti – u prelomljenom dobu, u svetu zaposednutom pretnjom izumiranja.

„Njegove slike nude vibrantne scene više od ljudskih težnji da ostanemo Ĺživi. Pomeranja koje prikazuje su šapat brojnih prošlosti i onoga što tek dolazi. Posmatrano kroz prizmu njegovih platana – svet je mnogo puta pre već dostigao smak.Bedelove slike pristupaju ovom problemu nudeći vizuelni podsetnik na prikrivena uređenja otpornosti prirode. Njegova praksa nadilazi stalnu salvu poruka u kojima se od nas traži da zaboravimo – to jest, da dozvolimo nekolicini privatnih vlasnika i javnih službi sa očima usredsređenim na kratkoročne dobitke da se pretvaraju da devastacija životne sredine ne postoji“ napisala je u pratećem tekstu izloĹžbe Ana Tončić.
IzloĹžba „Blistavo poput kraja sveta“ biće otvorena sve do 26. februara 2023., godine, a kako nalaĹže praksa Hestia galerije, izloĹžba će imati i svoje prateće programe.

Klemon Bedel će boraviti u Beogradu prvih nekoliko dana trajanja izložbe, odnosno sve do 24. decembra.

Klemon Bedel je učestvovao na mnogim grupnim izložbama u Francuskoj, Nemačkoj i Srbiji, kao i na rezidencijama umetnika u Lajpcigu (2019) i Istanbulu (2020).

Najznačajnije je imao samostalne izložbe u KC Grad, Beograd (2019), Biennale Jeune Creation, Milhouse (2019) i U10 ArtSpace, Beograd (2021).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.