U trendu

Izložba savremenih srpskih umetnica otvorena u Bronksu

VAŠINGTON – U galeriji Umetnickog centra Bronks River (BRAC) otvorena je izložba dela 11 umetnica iz Srbije nazvana „Among Women“ (Među ženama) – Savremena umetnost iz Srbije.

Kustoskinja izložbe je Amerikanka srpskog porekla Rejčel Klipa a postavka se u njujoršku opštinu Bronks preselila iz Pitsburga, gde se mogla videti od sredine septembra do sredine januara, javio je Glas Amerike.
Odlagana godinu i po zbog pandemije, izložba „Among Women“ predstavila je američkoj publici radove savremenih srpskih umetnica koje fizički nisu mogle da prisustvuju otvaranju.

Radovi koje je izabrala kustoskinja govorili su posetiocima o postojanju jedne žive, dinamične i raznovrsne scene na kojoj umetnice promišljaju o temama koje su vezane za specifični društveni trenutak i lokaciju – Beograd – ali se ujedno bave i univerzalnim temama izbeglištva, ženskog statusa, društvene tranzicije i uništenja prirode.

Autorke izloženih radova su Šejma Fere, Bojana S. Knežević, Marina Marković, Tijana Radenković, Simonida Rajčević, Vahida Ramujkić, Milica Ružičić, Maja Simić, Nina Todorović, Anica Vučetić i Gordana Žikić.

Njihov raspon godina je od 29 do 60, a većina pripada generaciji koja je sada u svojim 40-tim godinama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar