U trendu

Izložba Slavimira Stojanovića Futra u galeriji Haos

BEOGRAD – U Galeriji Haos (Dositejeva 3), od 17. maja do 30. juna 2022, biće otvorena izloža „Percfet“ dizajnera Slavimira Stojanovića Futra, saopštili su iz galerije.

Najnagrađivaniji dizajner sa ovih prostora, umetnik sa više od tri stotine domaćih, regionalnih i svetskih nagrada i priznanja, prvi put će u Galeriji Haos predstaviti svoje crteže.

„Do sada u našim programima nismo imali crteže grafičkog dizajnera, ukoliko ne računamo prezentacije modnog dizajna. Evo prilike da se vidi nešto drugačije u domenu crteža, jedna duhovita i ironična igra koja pomera naša ustaljena pravila i večitu težnju ka savršenom. A da je Savršenstvo dosadno (Perfection is boring) podvlači nam ovaj autor u nekim prethodnim svojim radovima“ kaže Borka Božović iz Haosa.

Slavimir Stojanović Futro je, za ovu priliku, realizovao seriju od 25 crteža grafitnim olovkama, formata 42×60 cm.

Njih čine figuralne i apstraktne predstave u kombinaciji sa tekstom, naslovljene „Percfet“.

Reč je o igri, bežanju i premeštanju slova, izmotavanju, svojstvenom ovom stvaraocu od ugleda.

To je svet u kome dominantnu ulogu ima ironija a ona itekako pripada ovakvim autorima.

Tekst za ovu postavku je napisao književnik Slavoljub Stanković.

„Slavimirov novi crtež, kao nešto drugo i drugačije od predobrog, preidealnog, predrkanog, presavršenstva kakvim nas zasipaju masovni mediji i društvene mreže“ piše Stanković.

Sam autor kaže da je Percfet naziv izložbe koja se bavi fenomenom savršenstva.
‘Pod pritiskom svakodnevnih izazova, savremeni čovek je raspet na tromeđi između javnog, intimnog i aspirativnog’. Sve je zastrašujuće veselo, zabrinjavajuće komično i katastrofalno zabavno. Možda nam zato i tako san o boljem globalnom društvu ostaje zauvek nedostižan…“ kaže Stojanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar