U trendu

Izložba “Soba sa pogledom 2” povodom 60 godina Galerije KCB

BEOGRAD – Drugi deo izložbe “Soba sa pogledom #2” biće otvoren 28. decembra u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (KCB), povodom 60 godina te Galerije, i trajaće do 21. januara 2021,najavili su iz ove ustanove.

Autori ove kolektivne izložbe su: RadošAntonijević, NenadMalešević, Bojan Bem, Dejana Vučićević, Gabriel Glid, Vesna Golubović, Marija Dragojlović, Ivana Ivković, Ljiljana Jarić, Nemanja Lađić, Goranka Matić, Ivana Popov, Jelica Radovanović, Dejan Anđelković, Milica Ružičić i Ivan Šuletić.

Izložba “Soba sa pogledom”, koja ima naziv prema istoimenom romanu i čuvenom britanskom filmu, priređuje se povodom uspešnih i kreativnih 60 godina delovanja Likovne galerije KCB u kulturi grada, zemlje i okruženja, i predstavlja svojevrsni omaž tradicionalnoj izložbi “Beograd inspiracija umetnika”.

Projekat donosi dela više autora koji žive i stvaraju u prestonici, i predstavlja izbor fotografija i video radova koji se mogu shvatiti kao zbirka komentara na savremeni Beograd.

Četrnaest različitih pogleda i odlomaka iz vizuelnih dnevnika ukazuju na umetničke prakse i subjektivne percepcije jednog pogleda, jedne teme i jednog grada.

Od intimnih, unutrašnjih percepcija i hroničarskih zabeleški do potpuno konceptualnih pristupa, selekcija radova i autora različitih generacija secira, produbljuje i ispituje granice same teme.
Kustosi ove izložbe su Svetlana Petrović i Gordana Dobrić.

Takođe, u prostoru KCB-a, u Galeriji Artget na programu je i dalje izložba “Drama u fotografiji – Fotografska slika na Fakultetu dramskih umetnosti i 50 godina Katedre kamere”, koja beleži radove studenata sa FDU na predmetu Fotografska slika, a ujedno se i obeležavajubilej 50 godina od osnivanja Katedre kamere.

Izlagači su studenti FDU i gostujući umetnici – studenti Fakulteta primenjenih umetnosti.

U galeriji “Podroom”u donjem nivou KCB-a izloženi su radovi “Deja vu” autora Borisa Burića, intermedijalnog umetnika iz Beograda.

Njegovi radovi su konceptualno orijentisani i često zasnovani na ideji društvene i umetničke kritike koje izražava u galerijskom prostoru i umetničkim akcijama van galerija.

Polje interesovanja su mu – film, fotografija, akcija, performans i kolaž.

Radno vreme galerija je svakog dana od 12 do 18 časova, osim nedeljom i tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Ulaz je slobodan, a broj posetilaca je ograničen na 10 osoba u galeriji.

Program ovih galerija KCB podržavaju Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar