U trendu

Izložba studenata FLU u beogradskoj galeriji U10

BEOGRAD – Kolektivna izložba „Masterpieces IV“ kao master studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) biće otvorena 26. marta i trajaće do 16. aprila u beogradskoj galeriji Umetnički prostor U10, najavili su organizatori.

U okviru izložbe „Masterpieces IV, svoje radove predstaviće 18 mladih umetnika: Tamara Agić, Jovana Babić, Pavle Banović, Danilo Bursać, Pavle Ćurčić, Matija Kanjerić, Anđela Kopanja, Barbara Laković, Luka Ličina, Sonja Lundin, Mladen Mićić, Jelena Milatović, Tina Mirović, Marko Obradović, Nevena Ostojić, Jana Stojanović, Marija Vilimonović, Vanja Žunić.

Projekat „Masterpieces“ prvi put je održan 2019. godine i od tada se u Umetničkom prostoru U10 u kontinuitetu realizuje jednom godišnje, i tokom pandemije.

Kao i u prethodnim godinama i izdanjima, u okviru četvrte edicije izložbe biće predstavljeni aktuelni radovi master studenata svih odseka FLU u Beogradu.

Kako navode organizatori, osnovni ciljevi projekta „Masterpieces“ jesu uključivanje najmlađih učesnika domaće umetničke scene u godišnji program U10 i povećanje njihove zastupljenosti i vidljivosti na sceni, kao i promocija i podržavanje njihovog rada. Namera je upoznavanje mladih aktera sa izlagačkim prostorom i celokupnim procesom organizacije i realizacije izložbe van okvira fakulteta, uz edukaciju na polju produkcije, izlaganja i prezentacije rada.

Cilj je u suštini upoznavanje i povezivanje umetnika unutar likovne scene radi uspostavljanja baze za buduće saradnje.

Kao i u prethodnim izdanjima, projekat će se odvijati u neposrednoj saradnji i otvorenoj komunikaciji između master studenata FLU i kolektiva U10, a postavka će se realizovati kroz timski rad svih učesnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar