Izložbe „Čudesna mesta“ Mileta Šaule 4. juna u BG

BEOGRAD – Serija radova likovnog umetnika Mileta Šaule čini postavku izložbe „Čudesna mesta“ čije je otvaranje zakazano za 4. jun u prostoru BW Experience, nekadašnjoj Galeriji Progres u okviru kulturno-umetničke inicijative Kvart Belgrade Waterfront, najavili su danas organizatori.

Mile Šaula je uspešan slikar, član Udruženja likovnih umetnika Srbije, čiji su se rani slikarski ciklusi bavili istraživanjem materijala (peska, pigmenta, zemlje) organizovanog u apstraktne kompozicije.

U kasnijem periodu, fokus njegovog dela pomera se sa čiste apstrakcije na sve češće prisustvo privida, seni, figura, životinja, biljnog i prirodnog sveta.

Osnovno mesto dešavanja njegovih slika i crteža je neka vrsta divlje prirode: prostor između svetova u kome žive elementi iz sveta snova, mitologije, teatra, poezije i filma.

Za pravi muzički ugođaj, uklopljen u atmosferu ovih jedinstvenih slika, na dan otvaranja biće zadužen džez pijanista Milovan Paunović, koji aktivno svira u pratećim sastavima najpoznatijih beogradskih džez pevačica i drugih solista, kao i u sopstvenom klavirskom triju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.