U trendu

Izraelski koreograf Joaram Karmi 4. aprila u Beogradu

BEOGRAD – Joaram Karmi izraelski koreograf i osnivač plesne kompanije „Fresco“ od 4. aprila gostuje u Institutu za umetničku igru uz podršku Ambasade Izraela u Srbiji.

Joram Karmi bio je umetnički direktor Festivala „Shades of Dance“ 2012. i 2013. Dobitnik je Rozenblumove nagrade za istaknutog umetnika u oblasti igre (2012).

Osvojio je drugu nagradu na Festivalu „Shades of Dance“ za svoj opus „Spectrum“.

Pored toga što redovno stvara dela za sopstvenu kompaniju, koreografiše za Izraelski festival, Izraelski simfonijski orkestar „Rishon LeZion“ (Pulčinela), Jerusalimski balet (Klara), Izraelski balet, KSU Atlanta i mnoge druge. Godine 2012. kreirao je „Point of Origin“ za plesni projekat Izraelske opere i centra „Suzanne Dellal“.

Predstave koje je koreografisao u Izraelskoj operi su: L’Italiana in Algeri (2021), San letnje noći (2018), Madama Butterfly (2018), Magbet (2016), Dama i prodavac (2015), Sćitz (2015).

Gostujući je nastavnik na master kursevima širom sveta i sudija na raznim profesionalnim plesnim takmičenjima.

Tokom boravka u Beogradu, pored intezivnih predavanja u Institutu za umetničku igru, Joram Karmi će održati predavanja u Baletskoj školi Lujo Davičo, igračima sa nezavisne scene a paralelno će kreirati solo koreografiju koja će premijerno biti izvedena na drugoj ediciji Festivala Sola u Kulturnoj stanici Barka u Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.