U trendu

Jagodina: Stare rukopisne i štampane crkvene knjige

JAGODINA – U zajedničkom projektu Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“ u Jagodini i pravoslavnog Arhijerejskog namesništva beličkog Manastira Jošanica, iz štampe je izašla knjiga „Stare rukopisne i štampane crkvene knjige na teritoriji Arhijerejskog namsništva beličkog“, posvećena obeležavanju 800 godišnjici autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Autori su protonamesnik Milomir Todorović i viši bibliotekar na Zavičajnom odlenju, sa fondom stare i retke knjige jagodinske biblioteke, Nada Dimitrijević.

Knjiga će biti predstavljena 27. decembra na Fakultetu pedagoških nauka, a pratiće ju izložba publikacija Stare rukopisne i štampane crkvene knjige na teritoriji Arhijerejskog namesništva beličkog, saopštilo je danas Odeljenje za kulturno obrazovne programe i posticaj čitanja Narodne biblioteke.

Promociji će prisustovati episkop šumadijski Jovan, posebna savetnica ministra za kulturu i informisanje Gordana Gavrić, dekan Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, đakon dr Zoran Ranković i načelnik Odelenja za bibliografiju u Narodnoj biblioteci Srbije dr Žarko Vojnović, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.