U trendu

Janjatović: Aki Rahimovski – pevač specifičnog stila

BEOGRAD – Aki Rahimovski je pevač koji je napravio svoj autentični, vrlo specifičan stil, izjavio je danas rok publicista Petar Janjatović, povodom iznenadne smrti 67. godišnjeg frontmena Parnog valjka.

Autor „Eks Ju rok enciklopedije“ je istakao da „ima puno pevača, ali ih nema mnogo koji su toliko specifični“.

„Rođen u Nišu, odrastao u Skoplju, napravio ogromnu karijeru u Zagrebu…Holivudska priča. Neko ko je zaista tokom svih godina napravio imidž frontmena koji peva na specifičan način“, rekao je Janjatović.

Prema njegovim rečima, Rahimovski je „kotrljao slovo R, a da je to u pesmi bilo toliko šarmantno i jedva primetno“.

„Razmišljam kako bi to izgledalo da ti kao klinac dolaziš iz Skoplja u Zagreb i angažuju te afirmisani muzicari da staneš na scenu, da promeniš naglasak i sve, i da to uradiš tako autentično“, rekao je Janjatović.

Iz bogate diskografije koju je Rahimovski snimio sa Parnim valjkom od dolaska u bend 1975. godine, Janjatović izdvaja pod uticajem Novog talasa nastale albume „Gradske priče“ (1979) i „Vruće igre“ (1980).

„Izdvajam početak kad su bili bugi rokenrol, pod jakim uticajem Roling stonsa, i naravno period Novog talasa, kad su se preobukli muzički i bukvalno, toliko elegantno i fino. Ostale su neke od tih pesama, vrte se i dan danas“, ocenio je publicista.

Parni valjak je održao dva povratnička koncerta 2010. godine u Beogradskoj areni, a Janjatović se prisetio kao su ga tada članovi benda, gostujući na Studiju B, u uključenju pitali da odabere jednu pesmu koju bi da izvedu anplagd.

„Rekoh: ‘To što bih ja voleo da čujem – ‘Javi se’ – vi dugo već ne svirate’. Bili su u fazonu: ‘Mi ćemo to da odsviramo!“, setno je rekao Janjatović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar