U trendu

Javno čitanje francuske drame „Identitet“ 25. marta u NP

BEOGRAD – Javno čitanje francuske savremene drame „Identitet“ Žerara Votkinsa u režiji Ane Grigorović biće održano u četvrtak, 25. marta, na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.
Komad se izvodi u okviru projekta „Frankofonija i Narodno pozorište“, a u toj duo drami će se predstaviti članovi ansambla Drame – Bojana Stefanović i Nenad Stojmenović, inače kolege sa klase na FDU u Beogradu.
Njih dvoje će interpretirati dramu u vidu čitajuće probe, a radnja prati mladi evropski par Marion i Andrea Klajna koji imaju visoko obrazovanje, nemaju zaposlenje i žive u nemaštini.
Marion Klajn je izgubila apetit i ne može više da jede. Andre Klajn na etiketi vinske boce saznaje da mogu da zarade novac ukoliko odgovore na jedno pitanje.
Upravo to pitanje će ih navesti na potragu za sopstvenim identitetom koji će uzdrmati njihovu egzistenciju i ljubavni odnos.
Sporazum o projektu „Frankofonija i Narodno pozorište“ 20. januara ove godine su potpisali upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac, direktor Francuskog instituta u Srbiji Manuel Buar i ataše za kulturu Ambasade Francuske u Beogradu Katrin Fodri.
Tema sporazuma je prezentacija i javno čitanje savremenih drama francuskih autora koje će se održavati na sceni Narodnog pozorišta.
Ovo je drugo javno čitanje, a prvo je održano 7. februara, takođe, na sceni „Raša Plaović“ – drama Lorana Movinjea „Svu moju ljubav“.
Pozorišni komad „Identitet“ se izvodi u prevodu Marije Karaklajić i Anđelke Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.