U trendu

JDP zatvorio scenu Bojan Stupica jer nije bezbedna

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) privremeno je zatvorilo scenu „Bojan Stupica“ iz tehničko-bezbednosnih razloga, saopšteno je danas iz te beogradske pozorišne kuće.

Kako se navodi u saopštenju, odluku o zatvaranju druge scene JDP-a doneo je Upravni odbor pozorišta 30. septembra na osnovu rešenja Sektora za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i nalaza Agencije za investicije i stanovanje Beograda.

Predstave s repertoara Teatra „Bojan Stupica“, do daljeg, biće igrane na scenama „Ljuba Tadić“ i Studio JDP.

Sa tom odlukom o privremenom zatvaranju scene i svim okolnostima zbog kojih je doneta upoznati su Sekretarijat za kulturu grada Beograda i gradonačelnik Siniša Mali, koji je dao saglasnost da se u najkraćem roku pokrenu aktivnosti na izradi projekta rekonstrukcije Teatra „Bojan Stupica“.

Teatar „Bojan Stupica“ nosi ime slavnog reditelja, arhitekte i osnivača JDP, a za 46 godina kontinuiranog rada, ta scena iznedrila je neke od najvažnijih i najpoznatijih predstava srpskog i jugoslovenskog teatra – od Bube u uhu sa Nikolom Simićem, Pučine i Ruženja naroda u režiji Dejana Mijača,  Balkanskog špijuna sa Danilom Batom Stojkovićem, do novih kultnih predstava kao što su Šine, Skup i Hadersfild.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.