U trendu

Junaci “Državnog posla” posvetili epizodu Balaševiću

NOVI SAD – Junaci čuvene igrane serije “Državni posao” Čvarkov, Torbica i Boškić, u specijalnoj epizodi emitovanoj pre dva dana na kanalu Superstar TV kompanije Telekom Srbija, na dirljiv način su se oprostili od neprežaljenog kantautora Đorđa Balaševića.

Antologijski arhivatori, neprikosnovena novosadska trojka, dokazali su da su Đoletove pesme, i kada note utihnu, priče koje svakog vode u neke druge svetove.

Iznenadni odlazak „panonskog mornara“ pogodio je ljude svih generacija širom regiona, ljudi su se u kolonama opraštali na trgovima velikih gradova, paleći sveće kao poslednju poštu šansonjeru i velikom pesniku.

Od Maribora, preko Zagreba, Sarajeva i Beograda, sve do Skoplja pevali su se ovih dana večni i neprolazni hitovi koje je Balašević ostavio u amanet.

Glasno se pevalo u Novom Sadu, od ulice Jovana Cvijića, preko Štranda, pa sve do Dositejeve, u gradu gde je panonski mornar živeo i stvarao.

Tako su i svi dijalozi glavnih likova, poput kolaža, sastavljeni od stihova neprolaznih Balaševićevih pesama.

Centralna radnja epizode vrti se oko izvesnog cirkusa o kojem likovi energično diskutuju koristeći se šaljivim i ljubavnim stihovima, dok Đorđe Čvarkov bezupešno iznova pokušava da izvede trik sa zecom u šeširu i dokaže se kao vrhunski mađioničar.

Na kraju epizode, na veliku žalost, ekipa saznaje da je cirkus iznenada otišao iz grada, što gledaoce nakon zabavnih dijaloga vraća u surovu realnost i podseća da je Balašević prerano napustio pozornicu.

Poslednji kadar s magičnim šeširom kao da na slikovit i dirljiv način predstavlja konačni pozdrav velikom muzičaru i pesniku, književnku, ponekad glumcu, scenaristi i reditelju.

Epizoda se može ponovo gledati upravo na Superstar TV kanalu Telekoma Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.