U trendu

Kalush Orćestra neće nastupiti na Sea Dance festivalu

BUDVA – Nakon što je Sea Dance festival odbio ultimatum Kalush Orćestra, kojim je zahtevano otkazivanje nastupa jedne od najvećih zvezda elektronske muzike današnjice Nine Kraviz, koja je poreklom iz Rusije, ovaj ukrajinski sastav neće nastupiti na festivalu, saopštili su organizatori.
Podsetimo, Kalush Orćestra su putem Instagrama pozvali svoje fanove da podrže, kako su rekli, „čišćenje scene“, i od Sea Dance festivala zatražili da otkaže nastup Nine Kraviz.

Sea Dance festival se potom oglasio zvaničnim saopštenjem i menadžmentu Kalush Orćestra poslao odgovor u kojem je ovakav zahtev jasno odbijen i izričito izražen stav da je diskriminacija bilo kog čoveka i umetnika zbog nacionalnosti, rase ili vere u potpunosti neprihvatljiva.
Sea Dance festival je u saopštenju za javnost osudio rat u Ukrajini, istovremeno naglašavajući da otkazivanje nastupa izvođača samo zbog toga što dolazi iz određene zemlje nije put za postizanje mira, već upravo suprotno tome – put ka daljim podelama, eskalaciji mržnje i produbljivanju sukoba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar