U trendu

Karte za turneju Springstina i do 5.000 dolara, fanovi ljuti

SAD – Karte za turneju legendarnog američkog muzičara Brusa Springstina koštaju u ovom trenutku između 4.000 i 5.000 dolara, prema specijalizovanom softveru za procenu vrednosti ulaznica, što je izazvalo bes kod njegovih fanova, prenose američki mediji.

Naime, američka kompanija za prodaju i distribuciju karata „Ticketmaster“ objavila je ponudu karata za koncerte predstojeće turneje „The Boša“ prema kojoj se po tim cenama može kupiti srednji nivo u dvoranama.

Sistem „Ticketmastera“ napravljen je da bi se sprečila preprodaja ulaznica, a funkcioniše po principu „dinamičnog određivanja cena“ , odnosno to koliko će koštati ulaznice direktno zavisi od potražnje za njima.

To se ostvaruje time što sistem odgovara na potražnju, povećavajući ili snizavajući cene u skladu sa zainteresovanosti kupaca.

Ovaj sistem je napravljen kako ekstraprofit od ulaznica ne bi odlazio u džepove tapkaroša, koji u SAD uglavnom preko interneta preprodaju svoje karte, već da bi se povećala zarada izvođača i organizatora raznih manifestacija, a pravim ljubiteljima obezbedilo da ulaznice nabavljaju po realnoj ceni.

Međutim, u slučaju koncerata Brusa Springstina, sve je otišlo u negativnu suprotnost, pa su cene ulaznica od po nekoliko hiljada dolara razbesnele dobar deo ljubitelja muzike čuvenog rokera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.