U trendu

Kineski festival svetla od 21. januara u Novom Sadu i Beogradu

BEOGRAD – Kineski festival svetla počinje 21. januara (17:00) Limanskom parku u Novom Sadu i na Sava promenadi u Beogradu, uz besplatan ulaz za sve posetioce, i trajaće do 5. februara, najavili su danas organizatori.

„Svetlosni spektakl je kreirala jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona – Zigong Haitjen iz Kine. Na festivalu će zasijati različite instalacije koje predstavljaju duh tradicije i simbolike drevne Kine kao što su životinjsko carstvo, zmajevi, magični jeleni, čudnovate ribe, afričke životinje“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, za posetioce u Beogradu kod ulaza 5 u šoping centar „Galerija“ svakog vikenda tokom festivala u 17:00 biće priređena tradicionalna kineska ceremonija pravljenja i pripremanja aromatičnih čajeva, dok će prvog dana posetioci imati priliku da učestvuju u kursu izrade tradicionalne kineske hrane.

Na manifestaciji povodom Kineske nove godine, Novosađani će uživati i u dodatnim sadržajima, jer će u Limanskom parku biti postavljeni štandovi sa tradicionalnom kineskom hranom i suvenirima, najavili su organizatori.

„Ponosan sam i srećan što je ovaj festival postao tradicionalni i što već petu godinu zaredom uspevamo da na ovaj način prikažemo lepotu kineske tradicije, i unesemo malo svetlosti i radosti u svakodnevnicu“, poručio je muzičar Slobodan Trkulja, osnivač „Kineskog festivala svetla“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar