U trendu

Kolaric: Ucesce na Bijenalu vazno za nasu zemlju

VENECIJA – Srpski paviljon na ovogodišnjem Bijenalu umetnosti u Veneciji izazvao je izuzetno dobre reakcije, izjavila je za Tanjug direktorka Muzeja savremene umetnosti u Beogradu Marijana Kolarić.

Kolarić, koja je i komesar nastupa Srbije na ovoj smotri, koja je počela juče, kaže da je zadovoljna reakcijama stručne javnosti na ovogodišnju postavku i umetnički rad.

Podsetila je da Srbiju u Veneciji ove godine predstavlja umetnik Vladimir Nikolić sa projektom Hod na vodi, rađenim u saradnji sa kustosom Biljanom Cirić i dodala da svaka zemlja želi da nastupi na Bijenalu.

Za Srbiju je, ističe, veoma važno da imamo kontinuitet u učestvovanjima na ovoj najprestižnijoj manifestaciji kada je reč o savremenoj umetnosti.

“ Komentari na postavku i umetnički rad su izvanredni i možemo da budemo apsolutno zadovoljni i ponosni što je srpski paviljon ove godine izazvao takve, izuzetne reakcije“, rekla je Kolarić.

Navela je da se na ovogodišnjem Bijenalu oseća ženska nota i da se to može označiti kao njegova specifičnost, te da bi naša publika osim instalacije Vladimira Nikolića trebalo da pogleda i centralnu izložbu.

Osvrnula se i na govor kneginje Jelisavete Karađorđević o istoriji paviljona i istakla da je i za našu ali i internacionalnu publiku na otvaranju bilo zanimljivo čuti kneginjino izlaganje o istorijskim okolnostima nastanka paviljona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar