U trendu

Kolibri, Nemanja Radulović, Stefan Milenković zajedno na sceni

BEOGRAD – Povodom obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, UNICEF u Srbiji će uz podršku Grada Beograda, organizovati dobrotvorni koncert, 13. novembra u Sava Centru, na kojem će se prvi put zajedno na bini naći hor Kolibri, i violinisti Nemanja Radulović i Stefan Milenković.
Sva sredstva od prodaje karata za koncert bice usmerena za podršku unapredenju programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji.
UNICEF navodi da se 30 godina nakon usvajanja Konvencije o pravima deteta, dečija prava nisu promenila, jer ona nemaju rok trajanja.

Novi globalni izazovi, kao što su ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije, potpuno menjaju detinjstva.

„Deca se danas suočavaju sa novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava. Moramo stoga da se obavežemo na konkretno delovanje da bismo zaštitili i obezbedili da svako dete, danas i ubuduće, ima jednake šanse u životu. Jedan od načina da se to postigne je ulaganje u obrazovanje u ranom uzrastu“.

Vrtići su mesto gde se deci pruža podrška, gde mogu da uče da razmišljaju kreativno i sarađuju jedni sa drugima, gde imaju slobodu da budu maštoviti i da uvežbavaju svoje veštine.

Iz UNICEF-a su pozvali građane da kupe karte i na taj način pomognu da se predškolske ustanove u Srbiji opreme didaktičkim materijalima i savremenom opremom. Karte su u prodaji na blagajni Sava Centra i na sajtu Tickets.rs, a cene se kreću od 1.000 do 3.900 dinara.

Koncert će biti održan 13. novembra u Sava Centru s početkom od 20 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.