U trendu

Kolumbijski violončelista Santjago Kanjon-Valensija u BG

BEOGRAD – Kolumbijski majstor violončela i laureat najvećih svetskih takmičenja, Santjago Kanjon-Valensija, održaće koncert 25. septembra u sali Beogradske filharmonije, u okviru 12. Čelo Festa, najavili su organizatori.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije.
Santjago Kanjon-Valensija je jedan od najperspektivnijih mladih čelista svoje generacije.

Najvažniji Santjagovi nastupi u sezoni 2021/2022 su bili u Kolumbiji i Japanu, kao i solo debi sa: Simfonijskim orkestrom Štutgartskog radija pod upravom Andrisa Poge, Praškom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Španije, Simfonijskim orkestrom Poljskog nacionalnog radija, kao i nastupe na festivalu u Drezdenu, na festivalu Kazals i festivalu u Moricburgu.

Inspirisan novijom muzikom, Kanjon-Valensija je premijerno svetu predstavio delo Karlosa Izkaraja, „Stringmaster“ za violončelo zajedno sa Simfonijskim orkestrom Alabame, kao i delo Horhea Pinzona „Rapsodia a los 4 Elementos“ za violončelo na Međunardnom muzičkom festivalu u Kartageni 2019. godine.

Pored toga, premijerno je predstavio i Hinasterin koncert za violončelo br. 2 sa Nacionalnim simfonijskim orkestrom Kolumbije, kao i Guldin koncert za violončelo u Oklandu sa Kamernim orkestrom Oklanda.

Santjago iskazuje posebno interesovanje za naručivanje novih dela, aranžiranje, kao i pisanje sopstvenih dela.

Njegov album će biti objavljen krajem ove godine.

Ostvario je debitantsko CD izdanje ,“Solo“ koji je međunarodno priznat od strane časopisa Strad, kao i ruske sonate za violončelo i popularne komade za violončelo sa pijanistkinjom Ketrin Ostin.

Od 2011. godine, Kanjon-Valensija dobija stipendiju Mayra & Edmundo Esquenazi preko fondacije Salvi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar