U trendu

Komad „Da se ja pitam” premijerno 28. februara u Kragujevcu

KRAGUJEVAC – Premijera predstave „Da se ja pitam” po tekstu Nenada Vulevića i u režiji Čedomira Štajna, mladog novoosnovanog ansambla „Bard Teatar”, biće izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru, u Kragujevcu 28. februara.

Premijera ovog komada bila je prethodno zakazana 7. decembra, ali je morala biti pomerena za sledeću godinu usled pogoršanja situacije sa kovidom 19.

Ovaj komad govori o odrastanju i sazrevanju, ostvarenim i neostvarenim ljubavima, prijateljstvu, vernosti, odnosu sa roditeljima, priča o mladima u Kragujevcu i njihovom gradu.

U glumačkom ansamblu predstave su pretežno mlade nade Aleksa Mogić, Aleksandra Stamenković, Anastasija Đorđević, Danijela Lukić, Emilija Mihailović, Emilija Santrač, Nevena Terzić, Nikolina Nikolić, Filip Đurić, Marija Rakočević, Milica Redžić Vulević, Nenad Vulević i Nikola Milojević.

Osim reditelja i pisca u autorskoj ekipi su i kostimograf Lila Vuković, scenograf Jovana Živanović, kompozitor Dragoslav Tanasković Trnda.

Ovaj projekat je finansijski podržao grad Kragujevac, u organizaciji DKRC „Supermama”.

Glumci koji su uspešno prošli audiciju u septembru 2020, kroz rad sa profesionalnim glumcima upoznali su dramsku literaturu, tehnike glume, ponašanje na sceni, a do kraja procesa imali su priliku da rade sa profesionalnim kostimografom, scenografom, kompozitorom, gde su mogli da prate niz i harmoniju stvaranja jedne pozorišne priče.

Bard Teatar je nezavisna pozorišna scena za decu i mlade koja je formirana u okviru DKRC „Supermama”. Pod tim imenom postoji od 2020, iako su na kragujevačkoj pozorišnoj sceni prisutni od 2012. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.