Koncert Damara onlajn 12. januara u Istorijskom muzeju

BEOGRAD – Kamerni ansambl “Damar” održaće koncert u utorak, 12. januara u 19 časova kao četvrti nastup u nizu besplatnih onlajn programa u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” u Istorijskom muzeju Srbije iz Beograda.
Zainteresovani gledaoci će biti u prilici da prate koncert klasične i popularne muzike na YouTube kanalu i Facebook strani Istorijskog muzeja Srbije, a sastav “Damar” čine umetnici na oboi – Marija i Dragan Lazić.
Na programu su dela kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, Petra Iljiča Čajkovskog, Mikole Leontoviča, Edvarda Griga, Skota Džoplina, Zekinje de Abreua, a specifičnost koncerta ovog ciklusa jeste i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto” i „Duo moderato”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani tokom 2020. godine, mogu se pratiti takođe na YouTube kanalu Istorijskog muzeja.
Organizacija koncerata i drugih umetničkih programa bez publike poverena je Udruženju “UNICA ART” i Istorijskom muzeju Srbije uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.