U trendu

Koncert dua “Mamori-tai“ sutra u CLU Gvarnerius

BEOGRAD – Duo “Mamori-tai“, koji čine flautista Disa Anđelković i harfistkinja Korana Čiča-Potkonjak, nastupiće sutra u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije “Gvarnerius“ u okviru 10. sezone ciklusa koncerata “FMU i Gvarnerius nagrađuju“, saopšteno je iz ove institucije.

Repertoar večeri će, između ostalog, činiti dela Johana Sebastijana Baha, Gabrijela Forea, Kamija Sen-Sansa i Antonina Dvoržaka.
Duo “Mamori-tai“ osnovan je u oktobru 2020. godine.

Prvi nastup održali su u februaru ove godine u Studentskom kulturnom centru Beograda na koncertu najboljih kamernih ansambala Katedre za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti.

Pored toga, u aprilu su svirali i na koncertu Katedre za kamernu muziku održanom u Kolarčevoj zadužbini.

Harfistkinja Korana Čiča-Potkonjak studentkinja je druge godine osnovnih akademskih studija harfe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Paralelno je završila Srednju muzičku školu “Vatroslav Lisinski“, vokalno-instrumentalni smer, i 13. beogradsku gimnaziju, prirodno-matematički smer.

Učestvovala je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima i osvojila brojne nagrade.

Nastupala je u Kolarčevoj zadužbini, SKC, Muzeju pozorišne umetnosti, Teatru na brdu, Ustanovi Kulture Palilula, Kulturnom centru Čukarice, Galeriji ’73, i drugim lokacijama.

Flautista Disa Anđelković je student treće godine osnovnih akademskih studija flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Završio je osnovnu i srednju muzičku školu “Kosta Manojlović”, paralelno sa srednjom muzičkom školom “Vatroslav Lisinski”, teoretski smer.

Učestvovao je na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima i dobitnik je brojnih nagrada.

Kao solista i kao član kamernih sastava je nastupao u Kolarčevoj zadužbini, SKC, Ustanovi kulture Parobrod, Galeriji Artget, Kulturnom centru Čukarice, i drugim lokacijama.

Ulaz na koncert je slobodan, uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta.

Ciklus koncerata “FMU i Gvarnerius nagrađuju“ podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.