U trendu

Koncert Josipe Lisac 14. maja u Kombank dvorani

BEOGRAD – Hrvatska pevačica Josipa Lisac održaće koncert 14. maja u Kombank dvorani, saopštili su danas organizatori događaja.

Prema rečima organizatora, ovom prilikom će se beogradska publika podsetiti na antologijski značaj debitanstkog albuma ove pevačice („Dnevnik jedne ljubavi“), na kojem su zabeležene nezaboravne numere poput „O jednoj mladosti“, „Srela sam se s njim“ i „Ležaj od suza“.

Pored toga, biće izvedene i pesme koje su joj utemeljile pozicije na regionalnoj sceni – „Gđe Dunav ljubi nebo“, „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Danas sam luda“ i mnoge druge.

Lisac u Kombank dvorani nastupa pet meseci nakon rasprodatog decembarskog koncerta u zagrebačkom Lisinskom.

Ovim koncertom Lisac je obeležila 30 godina od smrti svog partnera i autora ključnih numera u svojoj karijeri, Karla Metikoša.

Pevačica ističe da su te nezaboravne pesme „njihova deca“.

„Karlova smrt se dogodila 10. decembra 1991. godine, ali je on meni ostavio ogromnu muzičku baštinu. Ja je i danas promovišem, nastavljam, živim, ne dam“, navodi Lisac.

O periodu pandemije ona kaže da je „sjajno podnela samoizolaciju.“

„Volim da budem sama sa sobom u društvu, pa mi to nekako nije teško palo. Ja, zapravo, i živim u samoizolaciji. Imam mnogo prijatelja, nisam nedruštvena, ali kad sam kod kuće, to su mi trenuci odmora“, navodi Lisac.

Za doček pravoslavne Nove godine, 13. januara, Josipa Lisac je nastupila u novosadskoj Sinagogi na koncertu koji je rasprodat za nekoliko časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.