U trendu

Koncert ‘No Boundaries Duo’ 27. januara u Istorijskom muzeju

BEOGRAD – Kamerni ansambl „No Boundaries Duo“, koji čine sopran Branislava Podrumac i pijanista Milivoje Veljić, nastupiće 27. januara u Istorijskom muzeju Srbije u okviru ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej“.

Repertoar koncerta čine dela kompozitora Kloda-Mišela Šenberga, Eduarda di Kapue, Nina Rota, Nina Ferera, Eugena Doga i Frančeska Sartorija.

Koncert se održava povodom obeležavanja Savindana, praznika posvećenom ovom srpskom svetitelju i prvom arhiepiskopu, saopštili su organizatori događaja.

Rezervacije su obavezne zbog aktuelnih epidemioloških mera, a cena karte obuhvata i ulaz na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije“.

Zainteresovani koji nisu u prilici da prisustvuju koncertu mogu da ga pogledaju već sledećeg dana na Ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije, gde se nalaze i snimci svih koncerata prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej.“

Ciklus „Muzikom kroz muzej“ se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a jedna od njegovih osobenosti je i izvođenje po jedne numere iznenađenja srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar