U trendu

Koncert “Una Saga Serbica“ 6. juna u „Galeriji Belgrade“

BEOGRAD – Koncert beogradske igračke trupe “Una Saga Serbica“ održaće se u nedelju, 6. juna, u tržnom centru „Galerija Belgrade“ u okviru Beograda na vodi, saopštili su organizatori događaja.

Trupa “Una Saga Serbica“ postoji već 20 godina, a osnovana je sa ciljem podizanja igračke kulture Srbije na viši nivo, oživljavanja lepote domaće i regionalne scenske umetnosti na savremeni način, ali i bez zanemarivanja tradicije.

Do sada je ovaj umetnički kolektiv realizovao nekoliko uspešnih projekata, od kojih se posebno izdvajaju „Igre i Zvuci Balkana“ i „Igra Bogova“, čije će segmente publika moći da vidi i čuje u „Galeriji“.

Svetozar Krstić, osnivač muzičko-scenske trupe, istakao je da su u projekat „Igra Bogova“, premijerno izveden 2018. godine, pretočili moć ljubavi prema igri i božanske sile.

„To pletivo umetničkog izražavanja govori o prvom susretu ljubavnika, prevazilaženju prepreka, strpljenju, večitoj borbi i nadasve pobedi iskrenog i hrabrog srca“, izneo je Krstić svoje viđenje projekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.