U trendu

Konkurs za dopunu novosadskog Kaleidoskopa kulture

NOVI SAD – Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ saopštila je danas da otvara poziv za dopunu programa „Kaleidoskop kulture“ u oblastima vizuelne, primenjene i izvođačke umetnosti, književnosti i arhitekture, u vrednosti od 12,5 miliona dinara.

Kako se navodi, javni konkurs je otvoren za sve umetnike i kulturne radnike ovih pet vrsta umetnosti, a program „Kaleidoskop kulture“, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom Sadu, dodatno će ojačati svoj otvoreni poziv zahvaljujući uključivanju prestižnih evropskih i nacionalnih partnera.

To su Ars elektronika, austrijska umetnička galerija „Landhausgaleri aušstelungsbrike“ iz Sent Poltena i Društvo arhitekata Novog Sada, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma i Centra za promociju nauke.

Fondacija je najavila da će tokom juna biti otvoren i urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora u Novom Sadu pod nazivom „Nova mesta“, u saradnji s Društvom arhitekata Novog Sada, na kome pravo učešća imaju arhitekte, urbanisti, pejzažne arhitekte i studenti ovih oblasti.

„Odabrani programi i prostori dodatno će upotpuniti ‘Kaleidoskop kulture’ povezujući kultna mesta u Novom Sadu (Veliki Liman, Korzo, Podgrađe, Trg galerija i SPENS), mrežu kulturnih stanica i ‘Nova mesta’ (uređene komšijske prostore i urbane celine širom grada), koji su nastali ili su obnovljeni i obogaćeni programima kulture, stvorenim tokom priprema Srpske Atine za titulu Evropske prestonice kulture“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.