U trendu

Konkurs za pomoćnika ministra kulture za informisanje

BEOGRAD – Služba za upravljanje kadrovima Vlade Srbije raspisala je konkurs 29. maja za pomoćnika ministra kulture u Sektoru za informisanje Ministarstva kulture i informisanja, piše na sajtu Ministarstva.

Rok za podnošenje prijave na konkurs je 6. jun.

Uslove koje kandidat treba da ispunjava su stečeno visoko obrazovanje iz naučne, odnosno stručne oblasti u okviru obrazovno-naučnog polja društveno-humanističkih nauka na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu.

Sadašnji vršilac dužnosti pomoćnika ministra je Slavica Trifunović.

U konkursu Službe za upravljanje kadrovima Vlade Srbije navodi se da su zaduženja pomoćnika ministra da „vrši najsloženije poslove iz delokruga Sektora kao i da
„vrši najsloženije poslove iz delokruga Sektora“.

Kako se u konkursu navodi, kandidat treba da ima najmanje devet godina radnog iskustva ili sedam godina radnog iskustva u struci od kojih najmanje dve godine na rukovodećim radnim mestima ili pet godina radnog iskustva na rukovodećim radnim mestima, položen državni stručni ispit, kao i potrebne kompetencije za rad.

U konkursu piše da kandidat treba da ima srpsko državljanstvo, da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa, kao i da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

Prilikom izbora pomoćnika ministra biće proveravane opšte i posebne funkcionalne kompetencije za rad.

Kandidate će intervjuisati konkursna komisija, koja će procenjivati motivaciju za rad na radnom mestu, kao i prihvatanje vrednosti državnih organa.

Rad na mestu pomoćnika ministra u Sektoru za informisanje traje pet godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.