U trendu

Kosta Kosovac dobitnik nagrade „Matićev šal“

ĆUPRIJA – „Matićev šal“, nagrada tradicionalne 40. književne manifestacije „Matićevi dani“, posvećenih velikanu srpske književnosti, nadrealisti, akademiku, diplomati Dušanu Matiću (1898-1980), rođenom u Ćupriji, dobila je zbirka pesama „Džemeri za kamenje“ Koste Kosovca (24) iz Beograda.
Reč je o nagradi za najbolju prvu knjigu pesama, objavljenu između dve manifestacije, pesniku do 27. godina, po oceni žirija a svečano je uručena sinoć u Muzičkoj školi „Dušan Skovran“ u Ćupriji, čime je završena ova jubilarna manifestacija. Za nagradu su konkurisal 33 zbirke pesama.
Nagrada „Matićev šal“ se sastoji od unikatnog, ručno pletenog vunenog šala, unikatne diplome i novčanog iznosa, a Kosovcu je uručila direktorica Narodne biblioteke „Dušan Matić“ iz Cuprije Ljiljana Đorđvić.
Na izložbi likovnih radova „Matiću u čast“, po likovnom konkursu na temu dela Matića, za najbolje delo, grafika, proglašena je „Anhilacija“ Jovane Mitrović iz Vranja.
„Matićevi dani“ održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine opštine Ćuprija, a počeli su 9.septembra u organizaciji Narodne bibioteke „Dušan Matić“ u Cbupriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.