U trendu

Kovačević: „Pekinška patka“ 13. aprila nastupa u zemunskom klubu „Fest“

NOVI SAD – Kultna Pekinška patka, u delimično podmlađenoj postavi, nastupiće 13. aprila (21:00) u zemunskom klubu „Fest“, najavio je danas gitarista Sreten Kovačević.

„Patka je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Kovačević i bubnjar Laslo Pihler Cila (Šital Puri), osnivači Pekinške patke. Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok“, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se ne navode imena novih članova i kaže se da je „misija nove postave benda da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike ‘kako je to nekada bilo’ i istovremeno afirmiše pank i rok muziku“. Predgrupa u „Festu“ su Blast 77.
Uz Pankrte, Prljavo kazalište i druge bendove, Novosađani su bili pioniri panka u Jugoslaviji, a pročuli su se hitovima „Bolje da nosim kratku kosu“ i „Biti ružan, pametan i mlad“.

Posle albuma „Plitka poezija“ (1980), pevač Nebojša Čonkić Čonta je bez koautora Kovačevića okupio novu postavu i snimio singl „Bila je tako lijepa“ i post pank album „Strah od monotonije“ (1981), nakon kog je Patkinška patka prestala sa radom.

Prva postava sa Čonkićem i Kovačevićem okupila se jednokratno 2008. godine za nastup na festivalu Egzitu. Čonkić je potom uprkos protivljenju Kovačeviča ponovo okupio nakratko drugu postavu za singl „Un ano de amor“ i nekoliko koncerata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.